nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Digitale fotografie en beeldbewerking

De hobby cursus Digitale fotografie en beeldbewerking zelfstandig thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies ontdek je talloze thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Fotografie. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk meteen professionele thuisopleidingen van respectabele opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hobby thuiscursus Digitale fotografie en beeldbewerking! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €348,00 via o.a. LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Volledig online studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In december 2023 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie Digitale fotografie en beeldbewerking december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIDigitale fotografie en beeldbewerking12 maanden€348,00Meer informatie
NHADigitale Fotografie en Beeldbewerking6 maanden€239,00Meer informatie
LAUDIUSDigitale Fotografie En Beeldbewerking9 maanden€179,00Meer informatie
NTIDigitale fotografie12 maanden€318,00Meer informatie
LOIDigitale fotografie8 maanden€249,60Meer informatie
Digitale fotografie en beeldbewerking digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Digitale fotografie en beeldbewerking thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website vind je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Fotografie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Digitale fotografie en beeldbewerking(duaal of voltijd). Tijdens deze hobby cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een baan, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een hobby cursus Digitale fotografie en beeldbewerking regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Digitale fotografie en beeldbewerking thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Digitale fotografie en beeldbewerking is er al vanaf €348,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Digitale fotografie en beeldbewerking thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Digitale fotografie en beeldbewerking: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus is vaak af te ronden in grofweg 12 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een toepasbare Digitale fotografie en beeldbewerking vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als MBO Menso Alting. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders beschikken over een Digitale fotografie en beeldbewerking klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek download je de meest handige tools voor je hobby cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van video’s, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-digitale-fotografie-en-beeldbewerking

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Bijvoorbeeld C# Essentials tot bijvoorbeeld Galeriehouder, en nu dus ook de Digitale fotografie en beeldbewerking zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? In de beschrijving hierna benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Digitale fotografie en beeldbewerking online versneld volgen kost om en nabij de €348,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (december 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisopleiding is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Digitale fotografie en beeldbewerking. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ga je er graag op uit met je camera en wil je nog mooiere foto’s leren maken én ze zelf bewerken tot perfecte beelden? Kies dan voor deze unieke en voordelige combinatiecursus Digitale fotografie en beeldbewerking. Je gaat meteen aan de slag en ontdekt aan de hand van praktische voorbeelden en handigte tips alle mogelijkheden van je spiegelreflexcamera. Ook leer je werken met de gebruiksvriendelijke software Photoshop Elements en maak je van je foto’s echte blikvangers. Het resultaat? Professioneel ogende foto’s waarmee je indruk maakt!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie