loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Digitaal Filmen en Videobewerking

De hobby cursus Digitaal Filmen en Videobewerking op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je de beste thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Fotografie en film. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hobby thuiscursus Digitaal Filmen en Videobewerking! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze hobby cursus is beschikbaar vanaf €229,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2022 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Digitaal Filmen en Videobewerking juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHADigitaal Filmen en Videobewerking6 maanden€229,00Meer informatie
LAUDIUSDigitaal Filmen En Videomontage8 maanden€179,00Meer informatie
Digitaal Filmen en Videobewerking thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Digitaal Filmen en Videobewerking flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Hier kom je in aanraking met honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Fotografie en film? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Digitaal Filmen en Videobewerking(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hobby cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een hobby cursus Digitaal Filmen en Videobewerking regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Digitaal Filmen en Videobewerking thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Digitaal Filmen en Videobewerking wordt al aangeboden vanaf €229,00 via o.a. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hieronder geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Digitaal Filmen en Videobewerking thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hobby cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Digitaal Filmen en Videobewerking: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus kun je afronden zo’n 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante Digitaal Filmen en Videobewerking vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis brochure achterhaal je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze hobby cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Viaa. Mogelijk krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste onderwijs-bedrijven hebben ook een Digitaal Filmen en Videobewerking klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Op deze plek check je de essentiële informatie voor je hobby cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefenexamens, oefeningen, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-digitaal-filmen-en-videobewerking

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Hotstone Massage tot bijvoorbeeld HBO Acceptatietesten en Testmanagement, en dus ook de Digitaal Filmen en Videobewerking zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? Bijgaand vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Digitaal Filmen en Videobewerking online versneld volgen kan voor een bedrag van €229,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Digitaal Filmen en Videobewerking. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Maak je eigen speelfilm met de cursus Digitaal Filmen&Videobewerking Ken je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een mooi of spannend verhaal. Graag vereeuwig je zo?n feest of verhaal in een film. Maar… hoe doe je dat? Een film maken is meer dan alleen beeld opnemen en vervolgens monteren. Je moet weten wat de ingrediënten zijn voor een goede basis. Digitaal filmen en bewerken Zo leer je in de cursus meer over de geschiedenis van de film en ontdek je welke apparatuur nodig is om digitaal te filmen en video te bewerken. Ook opnametechniek, belichting en camerastandpunten zijn belangrijk zodat je een beeldverhaal op meerdere manieren kunt maken. Nadenken over shots Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf bepaal je welke shots nodig zijn en hoe je verhaal begint en eindigt. Ook denk je na over de volgorde waarin je welke beelden weer wilt geven. Heb je al het beeldmateriaal op de juiste manier verzameld? Dan is het tijd voor nabewerking. Je leert monteren met videobewerkingssoftware. Daarbij knip en plak je een film en voeg je geluids- en beeldeffecten toe. In de cursus leer je ook wat de functie is van achtergrondmuziek. Zet muziek?onder? de beelden en je krijgt al snel een goede sfeer.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie