nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Anatomie, fysiologie en pathologie

De functiegerichte opleiding Anatomie, fysiologie en pathologie flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies tref je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk eenvoudig veel gekozen studies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Fontys en schrijf je vandaag nog in voor een functiegerichte thuisopleiding Anatomie, fysiologie en pathologie! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze functiegerichte opleiding is er al vanaf €295,00 bij onder andere LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Professionele docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2023 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie Anatomie, fysiologie en pathologie mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIAnatomie, fysiologie en pathologie5 maanden€295,00Meer informatie
Thuiscursus.nlAnatomie (Basis)3-6 maanden€209,00Meer informatie
Anatomie, fysiologie en pathologie online vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Anatomie, fysiologie en pathologie op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Hier check je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en Welzijn? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Anatomie, fysiologie en pathologie(duaal of voltijd). Tijdens deze functiegerichte opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een functiegerichte opleiding Anatomie, fysiologie en pathologie is niet ingewikkeld. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Anatomie, fysiologie en pathologie thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Anatomie, fysiologie en pathologie wordt al aangeboden vanaf €295,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Anatomie, fysiologie en pathologie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de functiegerichte opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Anatomie, fysiologie en pathologie: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De functiegerichte opleiding heeft een studietijd van pakweg 5 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een relevante Anatomie, fysiologie en pathologie vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder check je ruime info inzake de toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen als LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als IVA Driebergen Business School. Ook kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Anatomie, fysiologie en pathologie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je de meest handige tools voor je functiegerichte opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-anatomie-fysiologie-en-pathologie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van MBO Interieuradviseur tot bijvoorbeeld Bengaals, en sinds kort dus ook de Anatomie, fysiologie en pathologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Anatomie, fysiologie en pathologie online versneld volgen kost om en nabij de €295,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De studie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Anatomie, fysiologie en pathologie. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Hoe zit het menselijk lichaam in elkaar? Wat is ziekte precies? En hoe kunnen ziekten en aandoeningen onderzocht en behandeld worden? De cursus Anatomie, fysiologie en pathologie geeft antwoord op deze vragen. De bouw en samenstelling van het menselijk lichaam staan centraal in deze cursus.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie