nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Journalistiek

De functiegerichte opleiding Journalistiek vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je talloze thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van erkende instellingen als NTI en schrijf je vandaag nog in voor een functiegerichte thuisopleiding Journalistiek! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze functiegerichte opleiding is te koop vanaf €441,60 via o.a. LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In mei 2023 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Journalistiek mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIJournalistiek8 maanden€441,60Meer informatie
Thuiscursus.nlJournalistiek3-6 maanden€299,00Meer informatie
NHAJournalistiek12 maanden€299,00Meer informatie
LAUDIUSJournalistiek9 maanden€269,00Meer informatie
Journalistiek digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Journalistiek flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Journalistiek(duaal of voltijd). Tijdens deze functiegerichte opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een functiegerichte opleiding Journalistiek is online snel te regelen. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele kosten Journalistiek thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Journalistiek kan men aanschaffen vanaf €441,60 bij bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal werkenden willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Journalistiek thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn functiegerichte opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Journalistiek: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De functiegerichte opleiding kost je plusminus 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een passende Journalistiek vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure check je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals bijvoorbeeld NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Mediacollege Amsterdam. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders faciliteren ook een Journalistiek klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je functiegerichte opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-journalistiek

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Basiskennis honden tot bijvoorbeeld Scriptiecoach, en natuurlijk de Journalistiek zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Journalistiek online versneld volgen is mogelijk vanaf €441,60. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: er gelden strenge regels (mei 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Journalistiek. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je (freelance) journalist worden, dan zet je met deze volledig vernieuwde opleiding Journalistiek de eerste stap. Je maakt kennis met alle facetten van de journalistiek. Van het vergaren en beoordelen van informatie tot de (schrijf)vaardigheden die je als journalist nodig hebt en de (geschreven en ongeschreven) regels voor een goed journalistiek verhaal. Ook leer je over verschillende media, zoals kranten, televisie, social media en blogs. Bovendien is er aandacht voor de betrouwbaarheid van nieuws.De opleiding Journalistiek is ontwikkeld door ervaren professionele journalisten. De opleiding sluit dan ook naadloos aan op de praktijk van het journalistieke vak. Je doet theoretische kennis op, maar gaat ook zelf aan de slag. In tal van uitdagende opdrachten ga je zelf op onderzoek uit en leer je de actualiteit analyseren. Op grond daarvan ga je zelf artikelen schrijven. Je wordt hierbij begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn (geweest) als journalist.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie