nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Medische kennis en terminologie

De functiegerichte opleiding Medische kennis en terminologie zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk eenvoudig kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van erkende opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een functiegerichte thuisopleiding Medische kennis en terminologie! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze functiegerichte opleiding is beschikbaar vanaf €588,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Uitstekende docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In mei 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Medische kennis en terminologie mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMedische kennis en terminologie12 maanden€588,00Meer informatie
Medische kennis en terminologie online vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Medische kennis en terminologie op afstand volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Medische kennis en terminologie(duaal of voltijd). Door deze functiegerichte opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een functiegerichte opleiding Medische kennis en terminologie gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Medische kennis en terminologie thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Medische kennis en terminologie is er al vanaf €588,00 via o.a. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Medische kennis en terminologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn functiegerichte opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Medische kennis en terminologie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De functiegerichte opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 12 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een relevante Medische kennis en terminologie vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school achterhaal je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders als o.a. Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Wagner Group. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders bieden ook een Medische kennis en terminologie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je functiegerichte opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-medische-kennis-en-terminologie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van MBO Start je eigen evenementenbureau t/m MBO Bedrijfsadministratie, en tegenwoordig dus ook de Medische kennis en terminologie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Medische kennis en terminologie online volgen kan al vanaf €588,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Medische kennis en terminologie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Hoe is de organisatie van de gezondheidszorg in Nederland georganiseerd? En hoe zit het sociale stelsel, de wetgeving van zorg en de regelgeving op het gebied van medicatie in elkaar? De cursus Medische kennis en terminologie geeft onder andere antwoord op deze vragen. Verder leer je vocabulaire medische begrippen kennen en krijg je meer kennis over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, wat ziekte is en hoe ziekten en aandoeningen onderzocht en behandeld worden. Al deze medische kennis is noodzakelijk voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt of wil werken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie