nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Professionele voedingsleer

De functiegerichte opleiding Professionele voedingsleer zelfstandig thuis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Voeding. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig goede thuisstudies van betrouwbare onderwijsaanbieders als Fontys en schrijf je vandaag nog in voor een functiegerichte thuisopleiding Professionele voedingsleer! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze functiegerichte opleiding kun je al volgen vanaf €483,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In mei 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie Professionele voedingsleer mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIProfessionele voedingsleer7 maanden€483,00Meer informatie
Professionele voedingsleer vanuit huis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Professionele voedingsleer op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Voeding? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Professionele voedingsleer(duaal of voltijd). Via deze functiegerichte opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een functiegerichte opleiding Professionele voedingsleer gaat erg gemakkelijk. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Professionele voedingsleer thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet met jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Professionele voedingsleer volg je al vanaf €483,00 bij bijv. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Professionele voedingsleer thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de functiegerichte opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Professionele voedingsleer: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De functiegerichte opleiding kun je afronden ongeveer 7 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante Professionele voedingsleer vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van aanbieders zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Saxion. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel onderwijsinstellingen faciliteren ook een Professionele voedingsleer klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de belangrijke documenten voor jouw functiegerichte opleiding en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-professionele-voedingsleer

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Van HBO Taal in het basisonderwijs t/m Pedagogiek en Opvoedkunde, en tegenwoordig dus ook de Professionele voedingsleer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn doelen en wensen? Hieronder vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Professionele voedingsleer online versneld volgen doe je vanaf €483,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Professionele voedingsleer. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Voeding heeft een grote invloed op ons welzijn. Maar wat is nu eigenlijk goede voeding? In de cursus Professionele voedingsleer leer je alles over voedingstoffen, goede voeding voor verschillende doelgroepen en de invloed van voeding op ons lichaam en onze geest. Ook leer je over alternatieve voedingspatronen en medische voeding. Bovendien is er veel aandacht voor duurzaamheid en biologische voeding. Een noodzaak in deze tijd! De cursus sluit aan bij de meest recente eisen en inzichten vanuit het Voedingscentrum en de overheid.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie