nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Management Assistent

De functiegerichte opleiding Management Assistent thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Secretarieel en Support. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk de beste thuisopleidingen en cursussen van respectabele onderwijsinstellingen als Fontys en begin morgen al met een functiegerichte thuisopleiding Management Assistent! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze functiegerichte opleiding kan jij volgen vanaf €1311,00 bij een opleider als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In april 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Management Assistent april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIManagement Assistent19 maanden€1311,00Meer informatie
NHAManagement Assistent9 maanden€499,00Meer informatie
LAUDIUSManagement Assistent24 maanden€769,00Meer informatie
Management Assistent vanuit huis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Management Assistent flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vind je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Secretarieel en Support? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Management Assistent(duaal of voltijd). Tijdens deze functiegerichte opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een functiegerichte opleiding Management Assistent gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Management Assistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online functiegerichte thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Management Assistent is er nu al vanaf €1311,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Management Assistent thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de functiegerichte opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Management Assistent: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De functiegerichte opleiding kost je gemiddeld 19 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een matchende Management Assistent vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder check je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze functiegerichte opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als SOMA College. Bovendien levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijsinstellingen faciliteren ook een Management Assistent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw functiegerichte opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-management-assistent

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van HBO Europees en internationaal recht tot HBO literair vertalen Engels, en dus ook de Management Assistent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: 300 erkende thuisstudies op maat
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Management Assistent online versneld volgen is realistisch vanaf €1311,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: er gelden strenge regels (april 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Management Assistent. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Vind jij plannen, regelen, organiseren en coördineren leuk om te doen en doe je dat het liefst allemaal tegelijk? Ben jij dus een echte duizendpoot? Dan is cursus Management Assistent een aanrader. Een baan als managementassistent is uitdagend en vraagt veel zelfstandigheid en eigen initiatief.Tijdens de cursus Management Assistent komen er verschillende onderwerpen aan bod. Er wordt dieper ingegaan op Secretariaatspraktijk, Notuleren, Zakelijke correspondentie Nederlands, Engels, Communicatie en management en Basiskennis boekhouden.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie