loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Werken met mensen met NAH

De mbo cursus Werken met mensen met NAH flexibel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool check & vergelijk je tientallen thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en Welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk meteen de beste zelfstudies en thuiscursussen van respectabele aanbieders van thuisstudies als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuiscursus Werken met mensen met NAH! Studeren in jouw eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo cursus is beschikbaar vanaf €474,00 bij LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Werken met mensen met NAH september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWerken met mensen met NAH6 maanden€474,00Meer informatie
Werken met mensen met NAH vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Werken met mensen met NAH op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Werken met mensen met NAH(duaal of voltijd). Door deze mbo cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een mbo cursus Werken met mensen met NAH kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Werken met mensen met NAH thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen op een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Werken met mensen met NAH kan men aanschaffen vanaf €474,00 bij bijv. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal arbeiders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? Hierna vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Werken met mensen met NAH thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Werken met mensen met NAH: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De mbo cursus heeft een looptijd van zo’n 6 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een passende Werken met mensen met NAH vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder bekijk je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Wellant College. Ook ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene instanties bieden ook een Werken met mensen met NAH klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet download je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo cursus en heb je contact met jouw docent. In dit systeem zoek je ook naar geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-werken-met-mensen-met-nah

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Start Je Eigen Kledingzaak tot en met Houder administratiekantoor, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Werken met mensen met NAH zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Werken met mensen met NAH online versneld volgen is realistisch vanaf €474,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Werken met mensen met NAH. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Voor het ondersteunen van de specifieke doelgroep cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), is een aanvullend certificaat vereist. De cursus Werken met mensen met NAH gaat in op de begeleiding bij een zorgvrager met NAH en op de revalidatie bij mensen na NAH. Na succesvolle afronding heb je het waardevolle certificaat op zak.De cursus Werken met mensen met NAH is een keuzedeel uit de MBO-opleidingen Verpleegkundige, Verzorgende, Begeleider gehandicaptenzorg en Begeleider specifieke doelgroepen. Na afloop van deze cursus kun je onder andere de (nieuwe) mogelijkheden en wensen en behoeften van de NAH-cliënt inventariseren. Verder leer je de NAH-cliënt en diens naastbetrokkenen begeleiden bij de verliesverwerking en omgaan met het disharmonisch profiel en ontremd gedrag van de NAH-cliënt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie