loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Basisdiploma elektronica

De cursus Basisdiploma elektronica zelfstandig thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies tref je toonaangevende thuisstudies en opleidingen in de categorie Techniek. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig de beste thuisstudies van Hollandse opleiders als Laudius en begin morgen al met een thuiscursus Basisdiploma elektronica! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €735,00 bij LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Uitstekende docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In oktober 2022 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Basisdiploma elektronica oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasisdiploma elektronica15 maanden€735,00Meer informatie
Basisdiploma elektronica thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basisdiploma elektronica flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Hier check je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Techniek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisdiploma elektronica(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met jouw functie, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Basisdiploma elektronica is niet moeilijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Basisdiploma elektronica thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie bekijk je gewoon online op een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisdiploma elektronica kan men aanschaffen vanaf €735,00 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Basisdiploma elektronica thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisdiploma elektronica: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt ongeveer 15 maanden. Meestal kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een dergelijke Basisdiploma elektronica vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder check je extra info inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals Fontys zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Academie voor Wetgeving. Ook zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-bedrijven bieden ook een Basisdiploma elektronica klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Online vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-basisdiploma-elektronica

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan Bedrijfsfilosofie tot een studie als Didactische ondersteuning, en nu dus ook de Basisdiploma elektronica zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn aspiraties? Hieronder vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Basisdiploma elektronica online versneld volgen is realistisch vanaf €735,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisdiploma elektronica. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De cursus Basisdiploma elektronica van de LOI biedt brede kennis van elektronica. De basisprincipes en wetten van elektrotechniek worden behandeld en je leert diverse elektronische onderdelen met elkaar te verbinden. Je doet belangrijke kennis op van wiskunde en natuurkunde en gaat zelf aan de slag met het maken van verschillende tekeningen. Kortom: je doet alle kennis op die je als elektricien nodig hebt. Na afloop van deze elektronicaopleiding kun je aan de slag in een dynamisch vakgebied als monteur elektronica of elektricien.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie