nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Fietsenmaker

De cursus Fietsenmaker flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool lees je alles over toonaangevende thuisstudies en cursussen om verder te komen binnen het domein Technics. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk direct de beste thuisopleidingen van toonaangevende opleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Fietsenmaker! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €579,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Geen vast studieschema.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In maart 2023 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Fietsenmaker maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFietsenmaker3-6 maanden€579,00Meer informatie
Fietsenmaker thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Fietsenmaker op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site kan jou hierbij helpen. Op deze plek vergelijk je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Technics? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Fietsenmaker(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Fietsenmaker regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Fietsenmaker thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Fietsenmaker is er al vanaf €529,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Fietsenmaker thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Fietsenmaker: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een relevante Fietsenmaker vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding lees je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ABC Hogeschool. Daarbij kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste aanbieders geven ook een Fietsenmaker klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier download je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-fietsenmaker

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Vertegenwoordiger tot bijvoorbeeld Marketing accountability, en uiteraard ook de Fietsenmaker zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Fietsenmaker online versneld volgen is mogelijk vanaf €529,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (maart 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Fietsenmaker. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Fietsen zit in ons bloed. Elk jaar leggen we samen zo’n vijftien miljard fietskilometers af. Stads, race, bak of elektronisch, het maakt niet uit: als we maar een windje voelen in ons gezicht. Maar wie repareert al die fietsen als ze kapot gaan? Juist, dat ben jij!
Tenminste, als je straks de thuisstudie Fietsenmaker hebt afgerond. Daarin leer je alles wat je moet weten over het favoriete vervoersmiddel van Nederland. Van technische kennis over fietsonderdelen tot praktische zaken zoals onderhoud en reparatie. Ook leer je om klanten uitgebreid te adviseren over welke fiets het beste bij hen past. Zo kun jij straks aan de slag bij een fietsenmaker of je eigen reparatiedienst starten.
Deze cursus loodst je op een snelle en eenvoudige manier door alle informatie, zodat je binnen de kortste keren jouw waardevolle diploma behaalt. Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich. Word jij één van hen?

Content
 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig fietsenmaker
 • Je eigen fiets repareren en onderhouden
 • Basis fietstechniek en soorten fietsen
 • Eerste nazicht van de fiets
 • Maatstelsels MM en INCH
 • Schuifmaat en schroefmaat
 • Basisgereedschap in het atelier
 • Basis lassen, solderen en lijmen
 • Mechanische wetten en fietstechniek
 • Frames en voorvorken
 • Frezen van de balhoofdlug en de bracketlug
 • Basis hydraulica
 • De wielen en de spaken
 • De velgen en de banden
 • De verschillende soorten remmen
 • Kettingaandrijvingen
 • De cranks en de trapas
 • De ketting, kettingkasten en versnellingen
 • De fietsverlichting
 • Het ‘aankleden’ van de fiets
 • Fietspompen en fietsaccessoires

Competences
 • Je eigen fiets en die van een ander repareren en onderhouden
 • Jouw kennis van fietstechniek en de juiste gereedschappen toepassen
 • De fiets aankleden met accessoires
 • Alle fietsonderdelen herkennen en repareren
 • De verschillende fietsonderdelen moeiteloos monteren en afstellen
 • Instaan voor een vlekkeloos onderhoud

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie