loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Bengaals

De cursus Bengaals op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels de vergelijker van thuisstudies bekijk je goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Opleiding. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk direct tientallen relevante thuisstudies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Bengaals! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is er al vanaf €119,00 via LAUDIUS.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In mei 2021 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Bengaals mei 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSBengaals Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
NHABengali (Bangladesh)6 maanden€159,00Meer informatie
Bengaals Voor Beginners digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Bengaals thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website check je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Opleiding? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Bengaals Voor Beginners(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een cursus Bengaals is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Bengaals thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Bengaals Voor Beginners is er nu al vanaf €119,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LAUDIUS.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de Hollanders willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Bengaals Voor Beginners thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Bengaals: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van zo’n 3 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een matchende Bengaals vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis brochure vind je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Roc’s. Bovendien krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende instanties beschikken over een Bengaals klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving zoek je ook naar oefeningen, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-bengaals-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2021

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van HBO Financial Services Management tot bijvoorbeeld AutoCAD, en tegenwoordig dus ook de Bengaals zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn situatie? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. NHBO: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Bengaals Voor Beginners online versneld volgen kost om en nabij de €119,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (mei 2021). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • Het traject levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LAUDIUS.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Bengaals. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De erkende cursus Bengaals voor beginners van Laudius is zeer geschikt voor vakantiegangers maar ook zeker voor mensen die de taal op zakelijk gebied wil gebruiken. Het duidelijke cursusmateriaal met veel sprekende afbeeldingen en de doordachte luister- en spreekvaardigheidsoefeningen zorgen voor een optimaal studieplezier.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie