loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Basiskennis Psychologie

De cursus Basiskennis Psychologie zelfstandig vanuit huis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker ontdek je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen in de categorie Opleiding. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Basiskennis Psychologie! Een passende opleiding voor iedereen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €129,00 bij LAUDIUS.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In september 2022 voordelige tarieven.

Overzicht thuisstudies Basiskennis Psychologie september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSBasiskennis Psychologie4 maanden€129,00Meer informatie
Basiskennis Psychologie zelf thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Basiskennis Psychologie voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Opleiding? Een goede optie is de online thuisstudie Basiskennis Psychologie. Met deze cursus doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je werk, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Basiskennis Psychologie gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen Basiskennis Psychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Wel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Basiskennis Psychologie kun je al volgen vanaf €129,00 via het instituut LAUDIUS. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Basiskennis Psychologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basiskennis Psychologie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus duurt zo’n 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Basiskennis Psychologie vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de gratis studiegids vind je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals o.a. LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij European Institute For Brand Management. Daarnaast krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instanties hebben ook een Basiskennis Psychologie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Galeriehouder t/m Vakopleiding Coaching, en dus ook de Basiskennis Psychologie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn persoonlijke wensen? Onderstaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: De goedkoopste opleider van Nederland
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Basiskennis Psychologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €129,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze producten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LAUDIUS.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis Psychologie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Niet alleen gedrag kan worden bestudeerd met de psychologie. Er wordt ook op allerlei andere manieren gebruik gemaakt van gedragingen en gewoontes van mensen. Door de reclame-industrie, door kranten en magazines, maar ook door managers, coaches of onderwijzers. In deze cursus Basiskennis psychologie leer je op welke manier men gebruik maakt van psychologische principes.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie