loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Digitaal Rechercheur

De cursus Digitaal Rechercheur zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool lees je alles over erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisopleidingen van respectabele afstandsopleiders als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Digitaal Rechercheur! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €719,00 bij onder andere LAUDIUS.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Flexibele docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In oktober 2020 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Digitaal Rechercheur oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSDigitaal Rechercheur9 maanden€719,00Meer informatie
Digitaal Rechercheur digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Digitaal Rechercheur vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. Op deze website tref je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Opleiding? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Digitaal Rechercheur(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een cursus Digitaal Rechercheur regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Digitaal Rechercheur thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Digitaal Rechercheur is er al vanaf €719,00 via bijv. LAUDIUS. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van LAUDIUS.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel volwassenen willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte bespreken we kort de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Digitaal Rechercheur thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Digitaal Rechercheur: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 9 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een matchende Digitaal Rechercheur vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina vind je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals TMO Fashion Business School. Verder krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de onderwijs-aanbieders verstrekken ook een Digitaal Rechercheur klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, video’s, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-digitaal-rechercheur

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van HBO Mediation tot bijvoorbeeld Networking with Windows Server 2016, en dus ook de Digitaal Rechercheur zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn privé situatie? Onderstaand vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. NHBO: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Digitaal Rechercheur online volgen kan al vanaf €719,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende posten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (oktober 2020). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LAUDIUS.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Digitaal Rechercheur. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Er verschijnen bijna dagelijks nieuwsitems over digitale criminaliteit (cybercrime). Termen als hacking, ransomware en phishing zijn termen die helaas steeds gangbaarder worden. Daarom is er een enorme vraag naar digitaal rechercheurs. Jij kunt zo’n professional worden! Boeiende theorie en spannende cases zorgen er voor dat deze unieke thuisstudie van de eerste tot de laatste minuut fascineert!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie