loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Thai

De cursus Thai flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in het vakgebied van Talen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken meteen veel gekozen thuisopleidingen van respectabele instellingen als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Thai! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €290,00 via LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Digitale leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2022 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Thai september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIThai10 maanden€290,00Meer informatie
LAUDIUSThai Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Thai online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Thai thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Talen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Thai(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Thai regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Thai thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Thai kan men aanschaffen vanaf €290,00 via bijv. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Thai thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Thai: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van grofweg 10 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Thai vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Graafschap College. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de opleidersgeven ook een Thai klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. Online check je de belangrijke documenten voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-thai

Bekijk onderwijsinstellingen in de buurt


Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van MBO Administratief assistent tot bijvoorbeeld HBO Taalvaardigheid, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Thai zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn wensen en situatie? Bijgaand benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een echte thuisstudie Thai online versneld volgen doe je vanaf €290,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: er gelden strenge regels (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Thai. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Parelwitte stranden, indrukwekkende tempels en ongerepte natuur. Wie naar Thailand gaat, wordt betoverd door dit veelzijdige land. Ga je op vakantie naar Thailand, of ben je van plan om er vrijwilligerswerk te doen? Leer dan de officiële taal van Thailand (standaard-Thai) met de cursus Thai van de LOI.Je leert op een leuke en slimme manier Thais spreken, verstaan, lezen en schrijven. In het Thai is de toonhoogte waarop een woord wordt uitgesproken erg belangrijk. Deze vaardigheid zul je snel onder de knie krijgen met behulp van luisterfragmenten ingesproken door ‘native speakers’. Daarnaast leer je het Thaise alfabet en oefen je de taal met interactieve opdrachten. Na afloop zul je je zeker redden in het (standaard-)Thai.De cursus is in eenvoudig Engels geschreven en daardoor geschikt voor iedereen.  en Engelse basisgrammatica en ontvang je gratis een woordenboek Engels-Nederlands.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie