nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Fotografie

De cursus Fotografie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Photography & Media. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Fotografie! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €1090,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In oktober 2023 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Fotografie oktober 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFotografie (Allround)3-6 maanden€1090,00Meer informatie
NHAFotografie10 maanden€199,00Meer informatie
LAUDIUSFotografie9 maanden€159,00Meer informatie
Fotografie (Allround) online vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Fotografie op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website check je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Photography & Media? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Fotografie (Allround)(duaal of voltijd). Via deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een drukke baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Fotografie regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Fotografie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Fotografie (Allround) wordt al aangeboden vanaf €1090,00 via Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer werkenden kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna lees je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Fotografie (Allround) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Fotografie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus kost je circa 3-6 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Fotografie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen als o.a. NCOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC ter AA. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene opleidersverstrekken ook een Fotografie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Hier check je de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-fotografie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Jeugd- en opvoedingsproblematieken tot een opleiding als HBO Adobe Photoshop CC, en sinds kort dus ook de Fotografie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Studie in jouw eigen tempo afronden
 5. Thuiscursus.nl: 10% vroegboekkorting bij inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Fotografie (Allround) online versneld volgen is realistisch vanaf €1090,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Fotografie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je met één foto een heel verhaal vertellen? Een verhaal wat indruk maakt, laat begrijpen, ontroert en haarscherp is? Kortom, waaraan alles klopt? Wil je daarom gewoon heel veel te weten komen over het maken van foto’s? Met dit uitgebreide allround studietraject krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je met de juiste techniek die ene foto op het juiste moment maakt.

Kwam je tot nu toe nog weg met aanrommelen? Straks weet je precies waar je mee bezig bent en beheers je fototechnieken zoals belichting, sluitertijd en witbalans. Daarbij weet je wat de perfecte composities zijn om een goede foto te maken. Je zoomt in op de karakteristieken van portretfotografie en het maken van sfeervolle natuur- en huwelijksfoto’s. Jouw mooie shots creatief bewerken? Je gaat ze professioneel in the picture zetten met Photoshop.


Content
 • Module 1: Digitale Fotografie
 • Module 2: Portretfotografie
 • Module 3: Huwelijksfotografie
 • Module 4: Landschapsfotografie
 • Module 5: Photoshop

Competences
 • Je kunt alle camera-instellingen blindelings vinden
 • Je weet het effect van licht en compositie op een foto
 • Je kunt fotografie toepassen op verschillende stijlen
 • Foto’s perfectioneren door ze te bewerken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie