nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Photoshop

De cursus Photoshop zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker ontdek je talloze thuisopleidingen en cursussen in de categorie PC opleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk direct tientallen relevante thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsaanbieders als Fontys en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Photoshop! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €231,75 via o.a. NTI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2023 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Photoshop september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIPhotoshop9 maanden€231,75Meer informatie
NHAGimp/Photoshop4 maanden€199,00Meer informatie
Thuiscursus.nlPhotoshop3-6 maanden€259,00Meer informatie
LAUDIUSPhotoshop Creative Cloud6 maanden€199,00Meer informatie
Photoshop vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Photoshop thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein PC opleidingen? Een goede optie is de online thuisstudie Photoshop(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Starten met een cursus Photoshop gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Photoshop thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken op een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Photoshop is er al vanaf €231,75 via bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer werkenden kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? Onderstaand vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Photoshop thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Photoshop: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van plusminus 9 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een dergelijke Photoshop vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids check je extra info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals o.a. Scheidegger zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instellingen bieden ook een Photoshop klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, oefenexamens. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-photoshop

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Storytelling en beleving tot aan Engels voor meergevorderden, en natuurlijk de Photoshop zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn doelen en wensen? Onderstaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Photoshop online versneld volgen is haalbaar rond de €231,75. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Photoshop. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil jij foto’s en afbeeldingen volledig naar jouw hand leren zetten? Volg dan de cursus Photoshop van NTI! In slechts 3 maanden tijd leer jij hoe je foto’s net dat beetje extra geeft. Na afronding van de cursus Photoshop kun jij de belangrijkste tools van Adobe Photoshop gebruiken. Je kunt onder meer een achtergrond aanpassen en tekst en speciale effecten toevoegen. Rode ogen en storende achtergronden behoren dan definitief tot het verleden! Nieuwsgierig? Vraag dan snel de gratis studiegids aan!

Daarom kies je voor Photoshop van het NTI:

 • Uitstekende studentbeoordelingen
 • Elke dag starten
 • In 3 maanden af te ronden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie