loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Gedichten schrijven

De hobby cursus Gedichten schrijven op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Met deze thuisstudie vergelijker tref je talloze thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Schrijven. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw hobby thuiscursus Gedichten schrijven! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hobby cursus kun je al volgen vanaf €278,40 bij een opleider als LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2021 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Gedichten schrijven september 2021

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIGedichten schrijven8 maanden€278,40Meer informatie
Thuiscursus.nlGedichten Schrijven3-6 maanden€209,00Meer informatie
Gedichten schrijven thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Gedichten schrijven op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker check je een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Schrijven? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Gedichten schrijven(duaal of voltijd). Door deze hobby cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een hobby cursus Gedichten schrijven is zo gepiept. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Gedichten schrijven thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Gedichten schrijven is er nu al vanaf €278,40 via het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Gedichten schrijven thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Gedichten schrijven: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus kost je circa 8 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een bepaalde Gedichten schrijven vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Tio. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders verstrekken ook een Gedichten schrijven klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw hobby cursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kan men ook terecht voor oefeningen, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-gedichten-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2021

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere Cursus Engels voor Beginners tot een opleiding als Pedagogiek en Opvoedkunde, en uiteraard ook de Gedichten schrijven zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Handige live webcolleges
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Gedichten schrijven online versneld volgen doe je vanaf €278,40. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Houd er rekening mee: niet elke studie komt in aanmerking (september 2021). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gedichten schrijven. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Schuilt er een dichter in jou, maar merk je dat je ondanks je inspiratie, enthousiasme en ambitie toch vaak vastloopt bij het dichten? Of ben je onzeker over je eigen schrijfsels? Dan is de cursus Gedichten schrijven van de LOI iets voor jou.Voordat je je gaat storten op het dichten zelf, maak je tijdens deze dichtcursus eerst kennis met het schrijversvak en de basisvaardigheden die je nodig hebt. Daarnaast leer je hindernissen overwinnen die je bij het schrijven tegenkomt. Vervolgens ga je zelf aan de slag met dichten. Je leert onder meer een eigen ’toon’ te ontwikkelen, zelf een gedichtenbundel samen te stellen en te analyseren en eigen werk (en dat van anderen) te beoordelen. Tijdens deze gedichten cursus zul je veel oefenen. Immers, dichten leer je pas echt door het veel te doen!De LOI-cursus Gedichten schrijven is een leerzame en inspirerende cursus, die je creativiteit zeker zal stimuleren.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie