nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling

De hobby cursus Persoonlijke ontwikkeling op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker vind je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Psychologie en Coaching. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk meteen professionele zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een hobby thuiscursus Persoonlijke ontwikkeling! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze hobby cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €243,00 via o.a. LOI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Persoonlijke ontwikkeling mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPersoonlijke ontwikkeling9 maanden€243,00Meer informatie
Persoonlijke ontwikkeling online vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Persoonlijke ontwikkeling flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier vind je honderden thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling(duaal of voltijd). Binnen deze hobby cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je werk, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een hobby cursus Persoonlijke ontwikkeling gaat sneller dan je denkt. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Persoonlijke ontwikkeling thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Persoonlijke ontwikkeling is er al vanaf €243,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Onderstaand beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Persoonlijke ontwikkeling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hobby cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Persoonlijke ontwikkeling: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hobby cursus is vaak af te ronden in gemiddeld 9 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een toepasbare Persoonlijke ontwikkeling vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina kun je terecht voor extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als o.a. NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC Nova College. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste aanbieders hebben ook een Persoonlijke ontwikkeling klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de belangrijke documenten voor jouw hobby cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zoek je ook naar het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-persoonlijke-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Tandartsassistent(e) t/m HBO Jeugd- en opvoedingsproblematieken, en dus ook de Persoonlijke ontwikkeling zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Persoonlijke ontwikkeling online versneld volgen is haalbaar rond de €243,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (mei 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Persoonlijke ontwikkeling. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Je hebt al enige levenservaring. Toch loop je regelmatig tegen dezelfde dingen aan. Waar ligt dat aan? En hoe kun je daar verandering in brengen? Met deze cursus Persoonlijke ontwikkeling neem je jezelf en je leven onder de loep.Je ontdekt wat je drijft. Waarom maak je de keuzes die je maakt? De verschillende aspecten van je leven passeren daarbij de revue. Zit je lekker in je vel? Hoe verbeter je je relatie? Ben je gelukkig in je werk? En wat is daar eigenlijk voor nodig? Ook het omgaan met financiën en je spirituele leven komen aan bod. Je ontdekt welke onderdelen van je leven op orde zijn en welke zijn verwaarloosd. Een echte doecursus!Het lesmateriaal is gelijk je werkboek en daagt je in verschillende oefeningen steeds weer uit om kritisch naar jezelf en je leven te kijken. Tijdens de persoonlijke ontwikkeling cursus van de LOI word je begeleid door een daarvoor gekwalificeerde coach.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie