nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Genealogie

De cursus Genealogie op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Opleiding. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk meteen tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Genealogie! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te bestellen vanaf €209,00 via LAUDIUS.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In maart 2023 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Genealogie maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSGenealogie4 maanden€209,00Meer informatie
NHAGenealogie (Stamboomkunde)4 maanden€239,00Meer informatie
Genealogie vanuit huis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Genealogie flexibel thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vind je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Opleiding? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Genealogie(duaal of voltijd). Door deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met je huidige baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een cursus Genealogie is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Genealogie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Genealogie kun je al volgen vanaf €209,00 via LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van LAUDIUS.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Genealogie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Genealogie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus is vaak af te ronden in ongeveer 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een specifieke Genealogie vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder tref je alle relevante details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen als Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Capabel Hogeschool. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijsinstellingen bieden ook een Genealogie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, webinars, oefeningen, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-genealogie

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van MBO Bedrijfsadministratie tot en met Notarieel Medewerker, en nu dus ook de Genealogie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Genealogie online volgen kan al vanaf €209,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze kosten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (maart 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LAUDIUS.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Genealogie. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ben jij nieuwsgierig naar jouw familiegeschiedenis? Met de erkende cursus Genealogie ga jij op ontdekkingsreis naar het verleden van jouw familie. Hoe dieper je de geschiedenis in gaat, hoe meer je ontdekt. De thuisstudie Genealogie leert je stap voor stap stamboomonderzoek te doen naar de oorsprong van je familie.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie