nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Financieel Adviseur

De cursus Financieel Adviseur op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker ontdek je goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen in de categorie Opleiding. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel populaire zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende opleiders als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Financieel Adviseur! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €989,00 via o.a. LAUDIUS.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Financieel Adviseur februari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LAUDIUSFinancieel Adviseur18 maanden€989,00Meer informatie
Financieel Adviseur vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Financieel Adviseur flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check & vergelijk je een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Opleiding? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Financieel Adviseur(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een cursus Financieel Adviseur kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Financieel Adviseur thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Financieel Adviseur is er al vanaf €989,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van LAUDIUS.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Financieel Adviseur thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Financieel Adviseur: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van pakweg 18 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een matchende Financieel Adviseur vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids bekijk je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Driestar Hogeschool. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de instellingen bieden ook een Financieel Adviseur klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen tref je zaken als het lesmateriaal, webinars, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-financieel-adviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Loopbaancoaching tot bijvoorbeeld HBO evidence-based practice in de gezondheidszorg, en sinds kort dus ook de Financieel Adviseur zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Financieel Adviseur online versneld volgen is haalbaar rond de €989,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LAUDIUS.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Financieel Adviseur. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

In deze zeer complete thuisstudie word je opgeleid tot een Allround Financieel Adviseur. Met de kennis uit deze erkende opleiding ben je in staat om een gedegen financieel advies uit te brengen aan particuliere klanten. Je weet risico’s in te schatten en kunt elke financiële situatie vertalen naar een perfecte mix van financiële producten.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie