loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Horeca ondernemersvaardigheden

De cursus Horeca ondernemersvaardigheden op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je toonaangevende thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Retail Handel en Ondernemerschap. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk zonder problemen professionele studies en thuiscursussen van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Horeca ondernemersvaardigheden! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €278,40 bij LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Horeca ondernemersvaardigheden september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHoreca ondernemersvaardigheden12 maanden€278,40Meer informatie
Horeca ondernemersvaardigheden vanuit huis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Horeca ondernemersvaardigheden online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Retail Handel en Ondernemerschap? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Horeca ondernemersvaardigheden(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, hobby’s en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Horeca ondernemersvaardigheden is niet moeilijk. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Horeca ondernemersvaardigheden thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Horeca ondernemersvaardigheden wordt al aangeboden vanaf €278,40 via bijvoorbeeld LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn ambities? Hierna beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Horeca ondernemersvaardigheden thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Horeca ondernemersvaardigheden: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus duurt om en nabij de 12 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een specifieke Horeca ondernemersvaardigheden vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids bekijk je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HZ University of Applied Sciences. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-aanbieders geven ook een Horeca ondernemersvaardigheden klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. Hier bekijk je alles voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-horeca-ondernemersvaardigheden

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van HBO Inleiding toegepaste mechanica tot Marketing, en nu dus ook de Horeca ondernemersvaardigheden zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn situatie? Onderstaand vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Horeca ondernemersvaardigheden online volgen kan al vanaf €278,40. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2022). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Horeca ondernemersvaardigheden. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Droom je van een eigen horecabedrijf? Of van een carrière als bedrijfsleider van een horecabedrijf? Volg dan de LOI-cursus Algemene ondernemersvaardigheden Horeca. Je leert onder andere alles over het opzetten van een goed ondernemingsplan, marketing en de financiële kant van een eigen horecaonderneming. Na afloop ben je helemaal klaar om als bedrijfsleider in de horeca te werken of een eigen horecabedrijf te beginnen!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie