loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Inkomstenbelasting Voor Particulieren

De cursus Inkomstenbelasting Voor Particulieren thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl bekijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Opleiding. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisopleidingen van betrouwbare opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (NHBO) en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Inkomstenbelasting Voor Particulieren! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €159,00 bij LAUDIUS.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In oktober 2020 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Inkomstenbelasting Voor Particulieren oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSInkomstenbelasting Voor Particulieren4 maanden€159,00Meer informatie
Inkomstenbelasting Voor Particulieren digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Inkomstenbelasting Voor Particulieren op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Opleiding? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Inkomstenbelasting Voor Particulieren(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een cursus Inkomstenbelasting Voor Particulieren is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Inkomstenbelasting Voor Particulieren thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen met een tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Inkomstenbelasting Voor Particulieren volg je al vanaf €159,00 via LAUDIUS. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Inkomstenbelasting Voor Particulieren thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Inkomstenbelasting Voor Particulieren: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus kost je plusminus 4 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een relevante Inkomstenbelasting Voor Particulieren vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders zoals bijv. NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Aeres Hogeschool. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief A. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel onderwijs-aanbieders bieden ook een Inkomstenbelasting Voor Particulieren klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je de belangrijke documenten voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-inkomstenbelasting-voor-particulieren

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van Start Je Eigen Cadeauzaak tot Associate degree Logistics management, en uiteraard ook de Inkomstenbelasting Voor Particulieren zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 5. NHBO: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Inkomstenbelasting Voor Particulieren online versneld volgen is haalbaar rond de €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze posten kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (oktober 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LAUDIUS.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Inkomstenbelasting Voor Particulieren. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

De cursus inkomstenbelasting voor particulieren leidt op voor een erkend diploma en leert je stap voor stap hoe de belastingaangifte is opgebouwd. Zo weet je van tevoren welke maatregelen je moet nemen om straks niet bij te hoeven betalen, en kom je niet meer voor verrassingen te staan wanneer je uiteindelijke aanslag in de bus valt.

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie