nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Introductiecursus schrijven

De hobby cursus Introductiecursus schrijven zelfstandig vanuit huis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je toonaangevende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Schrijven. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk probleemloos goede thuiscursussen en studies van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hobby thuiscursus Introductiecursus schrijven! Studeren op je eigen tempo, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze hobby cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €126,40 bij LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Introductiecursus schrijven september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIIntroductiecursus schrijven4 maanden€126,40Meer informatie
Introductiecursus schrijven thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Introductiecursus schrijven flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Op deze plek check je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Schrijven? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Introductiecursus schrijven(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Uitstekend te combineren met je huidige baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een hobby cursus Introductiecursus schrijven is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs Introductiecursus schrijven thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet op een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Introductiecursus schrijven kun je bestellen vanaf €126,40 bij het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Introductiecursus schrijven thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de hobby cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Introductiecursus schrijven: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De hobby cursus is vaak af te ronden in pakweg 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een bepaalde Introductiecursus schrijven vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling lees je ruime info over de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Tyndale Theological Seminary. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de opleidershebben ook een Introductiecursus schrijven klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je alles voor jouw hobby cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-introductiecursus-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan HBO Jeugd- en opvoedingsproblematieken tot een opleiding als Spoedcursus Zakelijke communicatie Frans, en tegenwoordig dus ook de Introductiecursus schrijven zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie Introductiecursus schrijven online versneld volgen is haalbaar rond de €126,40. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste factoren mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject is belangrijk voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Introductiecursus schrijven. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je een verhaal, gedicht of andere tekst schrijven, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Geen nood, schrijven kun je leren! Met de korte Introductiecursus Schrijven maak je kennis met het schrijversvak en doe je alle benodigde basisvaardigheden op. Hoe kom je aan inspiratie? Hoe ga je om met blokkades? En hoe zet je een goed idee om in een mooie tekst? Ook leer je kritisch naar je eigen teksten te kijken en ze nog verder te verbeteren. Je gaat tijdens de cursus schrijven meteen creatief aan de slag met inspirerende opdrachten. Schrijven leer je het immers het beste door het te doen. Wil je je eigen werk uitgeven? In deze cursus leer je hoe je dat aanpakt. Dit maakt de cursus niet alleen geschikt voor beginnende schrijvers maar ook voor wie al langer voor zichzelf schrijft.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie