loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven

De cursus Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Opleiding. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk zonder problemen kwalitatieve studies en thuiscursussen van toonaangevende instellingen als Fontys en begin morgen al met een thuiscursus Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €139,00 bij bijvoorbeeld LAUDIUS.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In december 2020 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LAUDIUSNederlands Foutloos Spreken En Schrijven8 maanden€139,00Meer informatie
Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven zelfstandig thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website kom je in aanraking met honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Opleiding? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven is online snel te regelen. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven is er al vanaf €139,00 via de onderwijsinstelling LAUDIUS. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LAUDIUS.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De cursus duurt plusminus 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een matchende Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder achterhaal je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hout- en meubileringscollege. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat scholen faciliteren ook een Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-nederlands-foutloos-spreken-en-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Kostencalculatie tot aan Associate degree Security management, en natuurlijk de Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Hieronder kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: De beste begeleiding tijdens je hele studie
 4. Laudius: Docenten met ervaring uit het vak
 5. NHBO: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven online volgen kan al vanaf €139,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (december 2020). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LAUDIUS.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlands Foutloos Spreken En Schrijven. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Communiceren in goed Nederlands is een zogenaamde “sleutelkwalificatie”, zowel beroepsmatig als in het dagelijks leven. Deze cursus leidt je door het hele gebied van de taalbeheersing: van lezen en schrijven tot spreken en luisteren. Na het afronden van deze prettig geschreven cursus zul je zelfverzekerder zijn in jouw taalgebruik en je uitstekend in woord en geschrift kunnen uitdrukken!

LAUDIUS opleidingsinformatie
LAUDIUS Opleidingen

Plaats een reactie