loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Patroontekenen

De hobby cursus Patroontekenen vanuit huis volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met de beste thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Mode en Styling. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk eenvoudig goede thuiscursussen en studies van Hollandse afstandsopleiders als Scheidegger en wie weet begin jij volgende week al met een hobby thuiscursus Patroontekenen! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze hobby cursus kun je al volgen vanaf €126,40 via o.a. LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Volop feedback van je docent.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In oktober 2022 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Patroontekenen oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPatroontekenen4 maanden€126,40Meer informatie
Thuiscursus.nlPatroontekenen3-6 maanden€239,00Meer informatie
Patroontekenen thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Patroontekenen op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker check je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Mode en Styling? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Patroontekenen(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een hobby cursus Patroontekenen is online snel te regelen. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een Patroontekenen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Patroontekenen volg je al vanaf €126,40 via het instituut LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel werkenden kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Patroontekenen thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Patroontekenen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De hobby cursus kost je plusminus 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Patroontekenen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school achterhaal je alle noodzakelijke details omtrent de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkunde. Mogelijk levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de onderwijs-aanbieders bieden ook een Patroontekenen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles voor jouw hobby cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen vind je onder andere geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-patroontekenen

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Basiskennis management tot bijvoorbeeld MBO Verzorgende IG – Gehandicaptenzorg, en tegenwoordig dus ook de Patroontekenen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Patroontekenen online versneld volgen is realistisch vanaf €126,40. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject is geschikt voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Patroontekenen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Met de LOI-cursus Patroontekenen leer je, vanaf beginnersniveau, de regels van het patroontekenen goed toepassen. Als je zelf kleding wilt maken of vermaken, is het immers handig als je kunt patroontekenen. De cursus Patroontekenen leert je nauwkeurig de maten opnemen, ze vervolgens te berekenen en het geheel te vertalen naar een correcte tekening.Eén ding is zeker: wie zijn eigen patronen kan ontwerpen, is verzekerd van een uniek kledingstuk. Hoe beter je de basisprincipes beheerst, hoe meer ideeën je krijgt om te variëren. Niets is te gek, alles is mogelijk!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie