nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Persoonlijke groei

De cursus Persoonlijke groei comfortabel vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met de beste thuisopleidingen en studies in de categorie Psychologie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen van toonaangevende scholen als LOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Persoonlijke groei! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €434,00 via NTI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Opleiders thuisstudie Persoonlijke groei juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIPersoonlijke groei8 maanden€434,00Meer informatie
Persoonlijke groei vanuit huis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Persoonlijke groei vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check & vergelijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Persoonlijke groei(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Persoonlijke groei is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Persoonlijke groei thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Persoonlijke groei kun je al volgen vanaf €434,00 via NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Hierna behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Persoonlijke groei thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Persoonlijke groei: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een looptijd van zo’n 8 maanden. In veel gevallen bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een passende Persoonlijke groei vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids achterhaal je extra info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als bijv. LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool Notenboom. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel aanbieders hebben ook een Persoonlijke groei klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account vind je onder andere oefeningen, webinars, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-persoonlijke-groei

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Van Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling tot bijvoorbeeld MBA module Kostencalculatie, en tegenwoordig dus ook de Persoonlijke groei zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn situatie? Onderstaand vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie Persoonlijke groei online volgen kan al vanaf €434,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante onderdelen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Persoonlijke groei. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je jezelf verder ontwikkelen en je persoonlijkheid ontplooien? Tijdens de cursus Persoonlijke groei krijg je deze mogelijkheid! Je leert jezelf kennen en je doelen te behalen. Je leert ook hoe je akelige gedachten en negatieve emoties als angst omzet in positievere uitkomsten. Na voltooiing van de cursus heb je een positief gevoel van eigenwaarde en sta je zekerder in het leven.

Daarom kies je voor Persoonlijke groei van het NTI:

 • Inclusief werkboek boordevol inspirerende vragen
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie