nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Praktische psychologie

De cursus Praktische psychologie comfortabel vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over alle erkende thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken moeiteloos veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Praktische psychologie! Een passende opleiding voor iedereen, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €239,75 via NTI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In maart 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Praktische psychologie maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIPraktische psychologie14 maanden€239,75Meer informatie
NHAPraktische Psychologie12 maanden€149,00Meer informatie
LAUDIUSPraktische Psychologie9 maanden€139,00Meer informatie
Thuiscursus.nlPraktische Psychologie (Basis)3-6 maanden€219,00Meer informatie
Praktische psychologie op eigen tempo thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Praktische psychologie online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker check je een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie? Een goede optie is de online thuisstudie Praktische psychologie. Met deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met een baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Praktische psychologie gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Praktische psychologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Praktische psychologie is er al vanaf €239,75 via de onderwijsinstelling NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige Praktische psychologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Praktische psychologie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus kost je zo’n 14 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een specifieke Praktische psychologie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Dirksen. Tevens kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijs-aanbieders bieden ook een Praktische psychologie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen vind je onder andere geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-praktische-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van HBO Literatuur tot een opleiding als Basiskennis Wiskunde, en tegenwoordig dus ook de Praktische psychologie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Vroegboekkorting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Praktische psychologie online versneld volgen is haalbaar rond de €239,75. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (maart 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Praktische psychologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil jij alles wat je doet en denkt verklaren? En wil jij het gedrag van andere mensen beter begrijpen? Dan is de cursus Praktische Psychologie echt iets voor jou. Tijdens deze boeiende cursus leer jij meer over hoe we met elkaar omgaan. Waarom het soms misgaat. En hoe het vaak beter kan. In de cursus psychologie leer jij ook alles over de ontwikkeling van baby tot volwassene. Ben jij daarin geïnteresseerd? Vraag dan de studiegids aan.

Daarom kies je voor Praktische psychologie van het NTI:

 • Vol met praktijkvoorbeelden
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Digitaal en gedrukt studiemateriaal
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie