loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Sieraden maken

De hobby cursus Sieraden maken flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool vind je erkende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Mode en Styling. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos populaire studies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als NHA en ga meteen aan de slag met een hobby thuiscursus Sieraden maken! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze hobby cursus is te koop vanaf €277,20 bij een opleider als LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2022 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Sieraden maken september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISieraden maken6 maanden€277,20Meer informatie
NHASieraden Maken6 maanden€169,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSieraden Ontwerpen3-6 maanden€209,00Meer informatie
LAUDIUSSieraden Maken Voor Beginners8 maanden€139,00Meer informatie
Sieraden maken thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Sieraden maken flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. In de vergelijker tref je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Mode en Styling? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Sieraden maken(duaal of voltijd). Tijdens deze hobby cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een hobby cursus Sieraden maken regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een Sieraden maken thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Sieraden maken is er nu al vanaf €277,20 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Sieraden maken thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hobby cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Sieraden maken: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De hobby cursus is vaak af te ronden in gemiddeld 6 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een dergelijke Sieraden maken vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder vind je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze hobby cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals bijv. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkunde. Daarnaast kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Sieraden maken klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet vind je alles voor jouw hobby cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-sieraden-maken

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Bedrijfskunde met Management tot een opleiding als MBA Strategie en Bedrijfskunde, en tegenwoordig dus ook de Sieraden maken zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? Onderstaand vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Sieraden maken online versneld volgen kan voor een bedrag van €277,20. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze posten mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Sieraden maken. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

De LOI-cursus Sieraden maken is de ideale keuze voor iedereen die graag creatief bezig is en zijn of haar eigen sieraden wil leren ontwerpen en maken. Met verschillende materialen leer je een persoonlijk sieraad creëren dat helemaal naar je eigen smaak is. Voor jezelf of als cadeau voor iemand anders.Al vanaf het eerste hoofdstuk ga je zelf aan de slag. De cursus Sieraden maken begint met de basistechnieken en breidt je vaardigheden steeds verder uit. Rijgen, kettelen, schakelen, vlechtwerken van metaaldraad of zelfs je eigen kralen maken. Straks kun je het allemaal!Bij de cursus Sieraden maken ontvang je gratis een materialenpakket. Je kunt dus meteen aan de slag.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie