loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Sportmassage

De cursus Sportmassage flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker ontdek je talloze thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Sport. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk de beste studies en thuiscursussen van vooraanstaande opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Sportmassage! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €912,00 via LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In september 2022 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies Sportmassage september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISportmassage12 maanden€912,00Meer informatie
NHASportmassage10 maanden€679,00Meer informatie
Thuiscursus.nlSportmasseur3-6 maanden€269,00Meer informatie
Sportmassage digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Sportmassage op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vind je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sport? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Sportmassage(duaal of voltijd). In deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een cursus Sportmassage gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Hoeveel kost een Sportmassage thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Sportmassage wordt al aangeboden vanaf €912,00 via het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Sportmassage thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Sportmassage: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De cursus kost je circa 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een matchende Sportmassage vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder tref je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Grafisch Lyceum Rotterdam. Daarbij levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Diverse onderwijsinstellingen faciliteren ook een Sportmassage klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal check je de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving vind je onder andere praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, webinars, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-sportmassage

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Van Perfect Nederlands tot aan Bengaals, en uiteraard ook de Sportmassage zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? Bijgaand behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Sportmassage online versneld volgen doe je vanaf €912,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste elementen kun je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (september 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Sportmassage. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil jij als (zelfstandig) sportmasseur aan de slag? Kies dan voor de zeer praktijkgerichte opleiding Sportmassage van de LOI. De cursus biedt de benodigde kennis van het menselijk lichaam in het algemeen en het bewegingsapparaat in het bijzonder. Ook blessurepreventie, een van de belangrijkste taken van een sportmasseur, wordt uitgebreid behandeld. Tijdens deze cursus is er ook ruime aandacht voor de praktijk. Er worden tien praktijkdagen verzorgd door fysiotherapeuten en sportmasseurs met ruime ervaring in het begeleiden van sporters. Op deze dagen zul je onder andere oefenen met sportmassage, specifieke technieken en skills en voorlichting geven. Na afloop van de cursus heb je de sportmassagetechnieken in de vingers en kun je zelfstandig of bij een sportvereniging aan de slag als sportmasseur.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie