loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO Arbeidsrecht

De hbo opleiding HBO Arbeidsrecht thuis volgen met goede begeleiding? Middels onze vergelijkingstool bekijk je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Recht en Bestuur. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig goede thuiscursussen en studies van toonaangevende scholen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Arbeidsrecht! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €329,00 via o.a. LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In december 2020 voor een voordelige prijs.

Opleiders thuisstudie HBO Arbeidsrecht december 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO Arbeidsrecht1 maanden€329,00Meer informatie
NTIHBO Arbeidsrecht en sociale zekerheid3 maanden€597,00Meer informatie
NTIHBO Arbeidsrecht voor HR-professionals6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Arbeidsrecht vanuit huis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding HBO Arbeidsrecht voordelig vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website check & vergelijk je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Recht en Bestuur? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Arbeidsrecht(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met een drukke baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Arbeidsrecht is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je ondersteund door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten HBO Arbeidsrecht thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Arbeidsrecht is er nu al vanaf €329,00 via o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hieronder beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Arbeidsrecht thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Arbeidsrecht: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je plusminus 1 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke HBO Arbeidsrecht vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder achterhaal je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Amersfoort. Daarbij levert de instelling vaak een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste opleidershebben ook een HBO Arbeidsrecht klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-arbeidsrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2020

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Tuinieren t/m User Research, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Arbeidsrecht zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. NHBO: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie HBO Arbeidsrecht online versneld volgen is realistisch vanaf €329,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste kosten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2020). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Arbeidsrecht. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Het korte HBO-programma arbeidsrecht biedt essentiële kennis voor iedereen die zich bezighoudt met personeel. Of het nu gaat om indiensttreding of ziekteverzuim, arbeidsrecht gaat zowel werknemers als werkgevers aan. In deze korte HBO-opleiding worden alle aspecten van het arbeidsrecht behandeld. Denk bijvoorbeeld aan (tijdelijke) contracten, proeftijd, verzuim, medezeggenschapsrecht en ontslag. Maar ook de Arbowetgeving, gevolgen van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid komen aan de orde. De opleiding leert je je weg vinden binnen de arbeidsrechtelijke wetten en regels en is volledig up-to-date. Voor het korte HBO-programma arbeidsrecht is geen vooropleiding vereist.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie