loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Biologische psychologie

De hbo opleiding HBO Biologische psychologie digitaal volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisstudies en cursussen in de categorie Psychologie en Coaching. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk goede thuisopleidingen van erkende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Biologische psychologie! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is er al vanaf €658,00 via LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In oktober 2022 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies HBO Biologische psychologie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Biologische psychologie2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Biologische psychologie thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HBO Biologische psychologie flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze site komt dan om de hoek kijken. Hier kom je in aanraking met tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Psychologie en Coaching? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Biologische psychologie(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met jouw functie, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Biologische psychologie is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een HBO Biologische psychologie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding HBO Biologische psychologie volg je al vanaf €658,00 bij het instituut LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Biologische psychologie thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Biologische psychologie: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare HBO Biologische psychologie vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school lees je de verdere details over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Katholieke Pabo Zwolle. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene onderwijs-aanbieders beschikken over een HBO Biologische psychologie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je alles voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-biologische-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Combinatiecursus muziek tot Lets Voor Beginners, en sinds kort dus ook de HBO Biologische psychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving (Campus)
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Biologische psychologie online volgen kan al vanaf €658,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Biologische psychologie. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Het gedrag of functioneren van mensen heeft soms een biologische oorzaak. Zo kan agressief gedrag bijvoorbeeld te maken hebben met hormonen of het ontbreken van een bepaald gen. Ook het psychisch welzijn of functioneren van mensen kan beïnvloed worden door biologische processen.De korte opleiding HBO Biologische psychologie gaat in op biologische systemen en processen en leert je dit te verbinden met het (dis)functioneren van mensen. Waardevolle kennis en inzichten voor iedereen die in een psychologische of sociale functie werkt!Met het diploma van het korte HBO-programma Biologische psychologie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie