nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Bouwkunde

De hbo opleiding HBO Bouwkunde comfortabel vanuit huis volgen? Via onze vergelijker check & vergelijk je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie HBO opleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel professionele opleidingen en thuisstudies van toonaangevende instellingen als Fontys en begin morgen al met een hbo thuisstudie HBO Bouwkunde! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €7182,00 bij NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juni 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies HBO Bouwkunde juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Bouwkunde36 maanden€7182,00Meer informatie
LOIHBO Bouwkundig schetsen en tekenen2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Bouwkunde online vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding HBO Bouwkunde op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Op deze website vind je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein HBO opleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Bouwkunde. Met deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met een baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Bouwkunde is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Natuurlijk wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een HBO Bouwkunde thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding HBO Bouwkunde is er al vanaf €7182,00 bij bijv. NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel medewerkers willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Onderstaand lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Bouwkunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus HBO Bouwkunde: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 36 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Ambieer je een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende HBO Bouwkunde vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina vind je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven als Fontys zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Capabel Hogeschool. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Meerdere onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Bouwkunde klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-bouwkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van HBO Storytelling en beleving tot Succesvol Ondernemen, en natuurlijk de HBO Bouwkunde zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende overzicht lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Altijd inzicht in je examen- en huiswerk resultaten.
 4. Laudius: Studeren via jouw online campus
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie HBO Bouwkunde online versneld volgen kan voor een bedrag van €7182,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke zaken mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Bouwkunde. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Beschik jij over ruimtelijk inzicht, technische vaardigheden en gevoel voor vorm? Dan is de opleiding HBO Bouwkunde van Hogeschool NTI perfect voor jou!

Daarom kies je voor HBO Bouwkunde van het NTI:

 • Hogeschool NTI, erkend door het Ministerie van Onderwijs
 • Inclusief praktijkbijeenkomsten
 • Inclusief vakliteratuur
 • Wettelijk erkend HBO bachelordiploma
 • Begeleiding door docenten en mentoren

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie