loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Business IT en Management

De hbo opleiding HBO Business IT en Management op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je toonaangevende thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van HBO-programma’s. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuisopleidingen van toonaangevende opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en begin morgen al met een hbo thuisstudie HBO Business IT en Management! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €1230,00 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2022 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies HBO Business IT en Management juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Business IT en Management6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Business IT en Management vanuit huis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding HBO Business IT en Management flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein HBO-programma’s? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Business IT en Management(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met een baan, sport en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Business IT en Management gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een HBO Business IT en Management thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Business IT en Management volg je al vanaf €1230,00 bij het instituut NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Business IT en Management thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Business IT en Management: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De hbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een matchende HBO Business IT en Management vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je meer informatie over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als bijv. NCOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Wittenborg University of Applied Sciences. Daarbij krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere scholen beschikken over een HBO Business IT en Management klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet tref je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-business-it-en-management

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van HBO Talent Management tot Genealogie, en nu dus ook de HBO Business IT en Management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn privé situatie? Onderstaand behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie HBO Business IT en Management online versneld volgen kost om en nabij de €1230,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe zit dit? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HBO Business IT en Management. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je meer invulling geven aan je huidige functie, maar wil je (nog) geen volledige hbo-opleiding doorlopen? Werk jij bijvoorbeeld als netwerkbeheerder? Volg dan het korte HBO Business IT & Management. Binnen 6 maanden doe je veel kennis op over netwerktechniek en -beheer, security, procesmanagement en systeemontwikkeling. Je leert niet alleen het netwerk van (grote) bedrijven te onderhouden, maar kunt het ook beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Als dat bij jou past, vraag dan snel de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor HBO Business IT en Management van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Leer over netwerkbeheer en -techniek
 • Inclusief 4 praktijkbijeenkomsten

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie