loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Corporate en overheidscommunicatie

De hbo opleiding Corporate en overheidscommunicatie digitaal volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker tref je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisstudie Corporate en overheidscommunicatie! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €556,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In oktober 2022 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Corporate en overheidscommunicatie oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOICorporate en overheidscommunicatie4 maanden€556,00Meer informatie
Corporate en overheidscommunicatie zelf thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Corporate en overheidscommunicatie zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Corporate en overheidscommunicatie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een hbo opleiding Corporate en overheidscommunicatie is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Corporate en overheidscommunicatie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Corporate en overheidscommunicatie kun je bestellen vanaf €556,00 bij o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? Hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Corporate en overheidscommunicatie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Corporate en overheidscommunicatie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De hbo opleiding kost je pakweg 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Betreft het een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een specifieke Corporate en overheidscommunicatie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure tref je ruime info over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders zoals onder andere Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Nordwin College. Tevens kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de instanties geven ook een Corporate en overheidscommunicatie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online raadpleeg je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-corporate-en-overheidscommunicatie

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Sales: bezwaren omzetten in troeven tot bijvoorbeeld Haarknippen, en uiteraard ook de Corporate en overheidscommunicatie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Corporate en overheidscommunicatie online volgen kan al vanaf €556,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (oktober 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De studie is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Corporate en overheidscommunicatie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Grote organisaties kennen grote uitdagingen op het gebied van communicatie. Het bereiken en verbinden van medewerkers en klanten is voor veel organisaties een probleem. Een gemiste kans in een wereld waarbij snelheid en bereikbaarheid een must zijn! Een goed communicatieplan is dan ook onmisbaar.Werk je als communicatieprofessional voor een grote corporate of overheidsorganisatie, of heb je te maken met een dergelijke organisatie als opdrachtgever? Dan doe je met deze cursus de kennis op die je in deze omgeving nodig hebt.Voor welke uitdagingen staan grote organisaties als het gaat om communicatie? Hoe is een communicatie-afdeling opgebouwd? Hoe komt een communicatieplanning tot stand? Hoe kun je het speelveld binnen en buiten de organisatie analyseren en de communicatie hierop afstemmen? Dit, en meer, ontdek je in de cursus Corporate en overheidscommunicatie.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie