loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie App design

De hbo opleiding App design zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker check & vergelijk je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen in de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk eenvoudig kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsaanbieders als LOI en begin morgen al met een hbo thuisstudie App design! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is er al vanaf €556,00 bij LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Behulpzame docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In september 2022 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies App design september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIApp design4 maanden€556,00Meer informatie
App design online vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding App design online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Middels onze vergelijker tref je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een goede optie is de online thuisstudie App design(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een hbo opleiding App design gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een App design thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding App design is er al vanaf €556,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige App design thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus App design: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding is vaak af te ronden in ongeveer 4 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante App design vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school vind je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals o.a. NHA zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Roc’s. Verder levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ook een App design klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet download je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-hbo-app-design

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van HBO Logistiek en economie tot een opleiding als Barista, en nu dus ook de App design zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie App design online volgen kan al vanaf €556,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende zaken zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2022). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding App design. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je zelf een app leren ontwerpen én ontwikkelen? Dan is de praktijkgerichte cursus App design de ideale keuze! In korte tijd maak je kennis met basisprincipes van app ontwikkeling, gebruikersinterfaces, GPS, routes en kaarten, de bewegingssensor, databases en bestanden, social media en het publiceren van apps. Daarbij doe je zeker niet alleen maar theoretische kennis op. Je brengt deze gelijk in de praktijk door al tijdens de cursus zelf een eenvoudige app te maken.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie