nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Duits voor beginners

De hbo opleiding Duits voor beginners flexibel en snel thuis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker vind je erkende thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Talen. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig de beste opleidingen en thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisstudie Duits voor beginners! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is er al vanaf €312,00 bij LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In maart 2023 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie Duits voor beginners maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIDuits voor beginners8 maanden€312,00Meer informatie
Thuiscursus.nlDuits voor Beginners3-6 maanden€299,00Meer informatie
NTIDuits voor beginners16 maanden€270,00Meer informatie
LAUDIUSDuits Voor Beginners12 maanden€159,00Meer informatie
LOIDuits voor beginners en gevorderden14 maanden€546,00Meer informatie
Duits voor beginners online vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Duits voor beginners online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Hier tref je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Talen? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Duits voor beginners(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een hbo opleiding Duits voor beginners is zo gepiept. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs Duits voor beginners thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Duits voor beginners is er nu al vanaf €312,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Duits voor beginners thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Duits voor beginners: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 8 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een dergelijke Duits voor beginners vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder check je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals bijvoorbeeld NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC TOP. Verder krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Duits voor beginners klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier bekijk je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account tref je zaken als video’s, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-duits-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dat gaat van Imagostylist voor Mannen tot Natuurvoedingsconsulent, en uiteraard ook de Duits voor beginners zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Duits voor beginners online versneld volgen doe je vanaf €312,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (maart 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Duits voor beginners. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je Duits leren of je weggezakte kennis van het Duits weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat naar Duitsland, of omdat je de taal voor je werk nodig hebt? Dan is deze cursus ideaal voor jou. Op een leuke en slimme manier, door middel van online animatiefilms, leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Met behulp van teksten die zijn ingesproken door “native speakers” (als MP3) leer je de perfecte uitspraak. Voor extra uitleg kun je de gratis online hoorcolleges volgen.Duits leren is niet alleen leuk en handig, kennis van de Duitse taal is ook een mooie aanvulling op je cv. Het geeft nèt die extra voorsprong op de arbeidsmarkt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie