loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Duits

De hbo opleiding HBO Duits op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door www.thuisstudiezoeken.nl tref je erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Taalvaardigheid en Vertalen. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk de beste studies en thuiscursussen van erkende afstandsopleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Duits! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €1434,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In oktober 2022 voordelig starten.

Alle thuisstudies HBO Duits oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Duits6 maanden€1434,00Meer informatie
HBO Duits zelf thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Duits op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website tref je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalvaardigheid en Vertalen? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Duits(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Duits is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten HBO Duits thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Duits kan men aanschaffen vanaf €1434,00 via de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Duits thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HBO Duits: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (indien gewenst). De hbo opleiding kun je afronden zo’n 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een relevante HBO Duits vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids tref je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HAS Hogeschool. Verder levert de instelling vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij korte cursussen en trainingen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijsinstellingen hebben ook een HBO Duits klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-hbo-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit loopt van Assistent Controller t/m HBO Employee benefits, en sinds kort dus ook de HBO Duits zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie HBO Duits online versneld volgen doe je vanaf €1434,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze elementen mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: er gelden strenge regels (oktober 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Duits. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Dit HBO-programma leert je in korte tijd de Duitse taal goed beheersen en gebruiken. In slechts een half jaar breng je je spreekvaardigheid, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid op HBO-niveau. Bovendien ben je je na afloop bewust van cultuurverschillen en omgangsvormen. Zo kom je professioneel en privé goed voor de dag in de communicatie met Duitstaligen.Het korte HBO-programma Duits is onderdeel van een NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Duits. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie