loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Elektrocardiografie

De hbo opleiding HBO Elektrocardiografie op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk simpel en snel populaire thuisopleidingen van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Elektrocardiografie! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €1116,00 via LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2022 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies HBO Elektrocardiografie september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Elektrocardiografie4 maanden€1116,00Meer informatie
HBO Elektrocardiografie online vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HBO Elektrocardiografie vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vergelijk je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Elektrocardiografie(duaal of voltijd). Door deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Elektrocardiografie is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een HBO Elektrocardiografie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. In de regel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Elektrocardiografie is er al vanaf €1116,00 bij o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Elektrocardiografie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Elektrocardiografie: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De hbo opleiding kun je afronden plusminus 4 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke HBO Elektrocardiografie vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids tref je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Techniek College Rotterdam. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de opleidersgeven ook een HBO Elektrocardiografie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving check je de essentiële informatie voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-elektrocardiografie

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Braziliaans tot een opleiding als Management Assistent, en nu dus ook de HBO Elektrocardiografie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn persoonlijke wensen? Onderstaand lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie HBO Elektrocardiografie online volgen kan al vanaf €1116,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke factoren kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). Het betreft uitsluitend kosten voor een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Elektrocardiografie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Met elektrocardiografie wordt de elektrische activiteit van het hart geregistreerd. In de opleiding HBO Elektrocardiografie leer je precies hoe dit wordt gedaan en welke gereedschappen je kunt gebruiken. Ook leer je over de opbouw en werking van het hart en over een aantal veelvoorkomende stoornissen hierin.De opleiding vormt een waardevolle aanvulling op de vakkennis van bijvoorbeeld verpleegkundigen. Daarnaast is de opleiding heel geschikt als bij- of nascholing voor hartfunctielaboranten.Met het diploma van het korte HBO-programma Elektrocardiografie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Hartfunctielaborant bovendien vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie