nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Energieprestaties en duurzaamheid

De hbo opleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool bekijk je de beste thuisopleidingen en cursussen in de categorie Bouw. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze hbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €1116,00 bij onder andere LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Behulpzame docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2023 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies HBO Energieprestaties en duurzaamheid september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Energieprestaties en duurzaamheid4 maanden€1116,00Meer informatie
HBO Energieprestaties en duurzaamheid thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze vergelijkingssite komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Bouw? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Energieprestaties en duurzaamheid(duaal of voltijd). In deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met een baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actueel tarief HBO Energieprestaties en duurzaamheid thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid kun je bestellen vanaf €1116,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Energieprestaties en duurzaamheid thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Energieprestaties en duurzaamheid: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding is vaak af te ronden in ongeveer 4 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een specifieke HBO Energieprestaties en duurzaamheid vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids lees je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals onder andere LOI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Fontys Hogescholen. Ook levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instellingen faciliteren ook een HBO Energieprestaties en duurzaamheid klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-energieprestaties-en-duurzaamheid

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan HBO HR-accounting t/m Meridianenleer, en tegenwoordig dus ook de HBO Energieprestaties en duurzaamheid zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn situatie? Hieronder benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie HBO Energieprestaties en duurzaamheid online versneld volgen is mogelijk vanaf €1116,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Energieprestaties en duurzaamheid. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Energieprestaties en duurzaamheid zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden in de bouw. Er worden immers hoge eisen gesteld aan gebouwen op het gebied van gebruiksmogelijkheden en energieverbruik. Dit korte HBO-programma gaat specifiek in op de maatregelen die genomen kunnen worden om de energieprestaties van gebouwen te optimaliseren. Ook is er aandacht voor het uitbrengen van advies op dit gebied. Een waardevolle aanvulling op de vakkennis van professionals in de bouw.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie