nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Human Resource Management

De hbo opleiding HBO Human Resource Management thuis volgen met goede begeleiding? Via onze thuisstudie-vergelijker ontdek je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Human Resource Management – HRM. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk meteen tientallen relevante studies en thuiscursussen van betrouwbare afstandsopleiders als NCOI en begin morgen al met een hbo thuisopleiding HBO Human Resource Management! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1196,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies HBO Human Resource Management mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Human Resource Management (HRM)4 maanden€1196,00Meer informatie
LOIHBO Inleiding Human Resources Management2 maanden€658,00Meer informatie
NTIHBO Human Resource Management6 maanden€1230,00Meer informatie
HBO Human Resource Management (HRM) thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HBO Human Resource Management op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker check je honderden thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Human Resource Management – HRM? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Human Resource Management (HRM)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een drukke baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Human Resource Management gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een HBO Human Resource Management thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kun je digitaal raadplegen op een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Human Resource Management (HRM) wordt al aangeboden vanaf €1196,00 via de onderwijsinstelling LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal Nederlanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige HBO Human Resource Management (HRM) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de hbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HBO Human Resource Management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding duurt plusminus 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende HBO Human Resource Management vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals bijv. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Cursus Godsdienst Onderwijs. Tevens levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijsinstellingen beschikken over een HBO Human Resource Management klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier tref je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer geluidsbestanden, oefeningen, video’s, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-human-resource-management

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van HBO Employability tot HBO technisch vertalen Spaans, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Human Resource Management zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? Onderstaand behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie HBO Human Resource Management (HRM) online volgen kan al vanaf €1196,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Human Resource Management. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal van een organisatie. In deze HBO-opleiding Human Resource Management leer je dat kapitaal te beheren. De opleiding brengt je in korte tijd de belangrijkste kennis en vaardigheden bij die je als personeelsmanager of HR-manager nodig hebt. Daarbij is zowel aandacht voor arbeids- en organisatiepsychologie als voor personeelsmanagement. Je leert werknemers te begeleiden en hun kwaliteiten op de juiste manier in te zetten in de organisatie.Het HBO-programma Human Resource Management is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Management. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie