loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • NHBO
 • 30% korting op beroepsopleidingen. Ruim cursusaanbod met leraren uit het volwassenenonderwijs.

Thuisstudie HBO ICT

De hbo opleiding HBO ICT comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Management en Leidinggeven. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk moeiteloos kwalitatieve studies en thuiscursussen van erkende scholen als NCOI en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO ICT! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze hbo opleiding kan jij volgen vanaf €658,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In oktober 2020 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie HBO ICT oktober 2020

AanbiederStudienaamKostenTijdsduurInschrijflink
LOIHBO ICT en Informatiemanagement2 maanden€658,00Meer informatie
LOIHBO Inleiding ICT en recht2 maanden€658,00Meer informatie
LOIHBO ICT in de gezondheidszorg – Hartfunctielaborant2 maanden€658,00Meer informatie
LOIHBO ICT in de gezondheidszorg – Laborant klinische neurofysiologie2 maanden€658,00Meer informatie
LOIHBO ICT in de gezondheidszorg – Longfunctieanalist2 maanden€658,00Meer informatie
LOIHBO ICT – Management en advies6 maanden€1794,00Meer informatie
LOIHBO ICT – Planning en projectmanagement6 maanden€1794,00Meer informatie
LOIHBO ICT – Samenwerken binnen een infrastructuur6 maanden€1074,00Meer informatie
HBO ICT en Informatiemanagement zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO ICT flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Op deze website vind je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Management en Leidinggeven? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie HBO ICT en Informatiemanagement(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO ICT kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een HBO ICT thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie kun je via internet bekijken op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO ICT en Informatiemanagement is er al vanaf €658,00 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna lees je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO ICT en Informatiemanagement thuisstudies.

Kan ik direct starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO ICT: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De hbo opleiding kun je afronden circa 2 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een toepasbare HBO ICT vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als o.a. Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Inholland. Bovendien levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat scholen faciliteren ook een HBO ICT klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, NHBO of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-ict-en-informatiemanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2020

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Van HBO Multiproblematiek binnen Social Work tot Vakopleiding Manicure, en dus ook de HBO ICT zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Duidelijke voorbeelden, praktische samenvattingen
 5. NHBO: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 400+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie HBO ICT en Informatiemanagement online versneld volgen is mogelijk vanaf €658,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Let op: er gelden strenge regels (oktober 2020). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO ICT. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een  succesvolle bedrijfsvoering is afhankelijk van goed functionerende informatiesystemen. Het is belangrijk dat de informatiebehoeften vanuit verschillende bedrijfsprocessen van een organisatie optimaal vertaalt kunnen worden in de juiste informatievoorziening. Wil jij ervoor zorgen dat de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie optimaal verloopt? En wil je kennismaken met de basisprincipes van het managen van informatie en de inzet van ICT in organisaties? Kies dan voor het korte HBO-programma ICT en informatiemanagement.Met het diploma van het korte HBO-programma ICT en informatiemanagement toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Management bovendien vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie