nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Levenslooppsychologie

De hbo opleiding HBO Levenslooppsychologie op afstand volgen? Via de vergelijker van thuisstudies kom je in aanraking met tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Psychologie en Coaching. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk moeiteloos tientallen relevante studies en thuiscursussen van Hollandse scholen als NCOI en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO Levenslooppsychologie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1316,00 via o.a. LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online account met studieplanning.
 • Flexibele docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In januari 2023 voordelig geprijsd.

Overzicht met thuisstudies HBO Levenslooppsychologie januari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Levenslooppsychologie4 maanden€1316,00Meer informatie
HBO Levenslooppsychologie online vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Levenslooppsychologie vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vind je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie en Coaching? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Levenslooppsychologie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met een baan, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO Levenslooppsychologie is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen HBO Levenslooppsychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding HBO Levenslooppsychologie kan men aanschaffen vanaf €1316,00 bij bijvoorbeeld LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel werkenden kiezen voor een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HBO Levenslooppsychologie thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Levenslooppsychologie: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een specifieke HBO Levenslooppsychologie vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure check je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Wagner Group. Tevens krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse instellingen verstrekken ook een HBO Levenslooppsychologie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier tref je alles voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-levenslooppsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Noors tot een studie als Succesvol Ondernemen, en sinds kort dus ook de HBO Levenslooppsychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? Bijgaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie HBO Levenslooppsychologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €1316,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende posten kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Belangrijk: er gelden strenge regels (januari 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Levenslooppsychologie. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Hoe ontwikkelt iemand zich van kind tot volwassene? Dat is de vraag die centraal staat in de korte opleiding HBO Levenslooppsychologie. Zo leer je o.a. over de ontwikkeling van kind tot adolescentie, tot jongvolwassene, volwassene en oudere. Ook maak je kennis met verschillende theoretische perspectieven en met onderzoek binnen het psychologisch vakgebied.Na afronding van deze opleiding heb je meer inzicht gekregen in de psychologische ontwikkeling van mensen en kun je deze inzetten bij het begeleiden van cliënten.Met het diploma van het korte HBO-programma Biologische psychologie toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Toegepaste psychologie vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie