loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Management en leiderschap

De hbo opleiding HBO Management en leiderschap comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker bekijk je de meest interessante thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein HBO-programma’s. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk meteen professionele studies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw hbo thuisstudie HBO Management en leiderschap! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €820,00 bij een opleider als NTI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2022 voordelige tarieven.

Overzicht thuisstudies HBO Management en leiderschap oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIHBO Management en leiderschap4 maanden€820,00Meer informatie
HBO Management en leiderschap zelf thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Management en leiderschap online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, iedereen kan studeren en leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker check je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein HBO-programma’s? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HBO Management en leiderschap(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een hbo opleiding HBO Management en leiderschap is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven HBO Management en leiderschap thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet op een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HBO Management en leiderschap kun je bestellen vanaf €820,00 via bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Steeds meer medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HBO Management en leiderschap thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Management en leiderschap: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 4 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een relevante HBO Management en leiderschap vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids tref je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Roc’s. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Diverse opleidersbieden ook een HBO Management en leiderschap klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-management-en-leiderschap

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan HBO Cross-cultural marketing tot bijvoorbeeld HBO Agile media ontwerpen, en tegenwoordig dus ook de HBO Management en leiderschap zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie HBO Management en leiderschap online versneld volgen is haalbaar rond de €820,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (oktober 2022). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Management en leiderschap. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Werk jij als manager of heb jij deze carrièrestap voor ogen? En wil jij (beter) leiding leren geven? Dan is dit korte HBO jou op het lijf geschreven. In slechts 4 maanden tijd ontwikkel jij jouw persoonlijk leiderschap. Je leert hoe je medewerkers, teams en organisaties meekrijgt en begeleidt bij veranderingen in de organisatie. Daarnaast verdiep jij je in besluitvormingsprocessen en organisatiestructuren. Iets voor jou? Start dan nu het korte HBO Management en leiderschap.

Daarom kies je voor HBO Management en leiderschap van het NTI:

 • Een waardevol certificaat
 • Dé basis voor succesvol leiding geven
 • Al in 4 maanden af te ronden
 • Online leeromgeving mét uitdagende opdrachten
 • Onderdeel van HBO Bedrijfskunde MER

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie