loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Managen van organisaties en processen

De hbo opleiding HBO Managen van organisaties en processen vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen in de categorie ICT. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken gemakkelijk goede thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Laudius en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een hbo thuisopleiding HBO Managen van organisaties en processen! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1074,00 bij LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In september 2022 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie HBO Managen van organisaties en processen september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Managen van organisaties en processen6 maanden€1074,00Meer informatie
HBO Managen van organisaties en processen vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HBO Managen van organisaties en processen voordelig vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website vergelijk je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein ICT? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HBO Managen van organisaties en processen(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met je werk, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een hbo opleiding HBO Managen van organisaties en processen is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten HBO Managen van organisaties en processen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Managen van organisaties en processen is er al vanaf €1074,00 bij bijv. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer jongeren kiezen voor een studie aan huis. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Managen van organisaties en processen thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Managen van organisaties en processen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding heeft een looptijd van grofweg 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante HBO Managen van organisaties en processen vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis brochure bekijk je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals bijv. LOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Zuyd Hogeschool. Verder kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de scholen hebben ze mogelijkheid voor een HBO Managen van organisaties en processen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek download je alles voor jouw hbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving is er een verzameling geplaatst van video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-managen-van-organisaties-en-processen

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Basiskennis Natuurwetenschappen tot een opleiding als Gezondheidsconsulent, en nu dus ook de HBO Managen van organisaties en processen zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan op mijn doelen en wensen? Bijgaand benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie HBO Managen van organisaties en processen online volgen kan al vanaf €1074,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze kosten kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoe komt dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Managen van organisaties en processen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

ICT speelt een essentiële rol bij bedrijfsprocessen. De kwaliteit van de ICT-dienstverlening is dan ook vaak doorslaggevend voor het succes van een bedrijf. De opleiding HBO Managen van organisatie en processen leert je om te onderzoeken hoe kwalitatief hoogwaardige en kosteneffectieve ICT-dienstverlening kan worden bereikt.Deze opleiding is een van de clusters uit de brede HBO Software Engineering. Na succesvolle afronding van dit korte HBO-programma is het mogelijk om door te stromen naar het volgende cluster.Naast het diploma van LOI Hogeschool behaal je met deze opleiding twee extra certificaten: iEXA Support & enable en iEXA Service & operation. Een waardevolle toevoeging op je cv!

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie