nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Mediatechniek

De hbo opleiding HBO Mediatechniek digitaal volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Grafische vormgeving en Multimedia. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante studies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een hbo thuisopleiding HBO Mediatechniek! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding kun je al volgen vanaf €658,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies HBO Mediatechniek mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Mediatechniek verkennen2 maanden€658,00Meer informatie
HBO Mediatechniek verkennen op eigen tempo thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Mediatechniek op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Grafische vormgeving en Multimedia? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HBO Mediatechniek verkennen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Mediatechniek is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een HBO Mediatechniek thuisopleiding?

Een positief aspect van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding HBO Mediatechniek verkennen is er al vanaf €658,00 bij het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Mediatechniek verkennen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HBO Mediatechniek: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding heeft een looptijd van om en nabij de 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een relevante HBO Mediatechniek vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids achterhaal je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Alfa-college. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende aanbieders geven ook een HBO Mediatechniek klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet download je alles voor jouw hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-mediatechniek

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Kapper tot aan VMBO Maatschappijleer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Mediatechniek zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn situatie? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie HBO Mediatechniek verkennen online versneld volgen doe je vanaf €658,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Mediatechniek. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Digitale media kunnen op verschillende manieren worden verspreid, weergegeven en opgeslagen. Tijdens de opleiding HBO Mediatechniek verkennen wordt hier op een brede manier naar gekeken. Bijvoorbeeld bij een website is een goede balans tussen tekst, beeld en achtergrondkleur belangrijk terwijl bij een mobiele site (of responsive site) weer aan andere eigenschappen gedacht moet worden. Na afronding van deze module heb je kennis over programmeertalen, content management systemen en hoe tekst en beeld voor het web bewerkt en opgeslagen kan worden.

Met het diploma van het korte HBO-programma Mediatechniek verkennen toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding CMD vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie