loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Onderwijskunde basisonderwijs

De hbo opleiding HBO Onderwijskunde basisonderwijs comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je talloze thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken moeiteloos kwalitatieve thuisopleidingen van respectabele instellingen als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een hbo thuisopleiding HBO Onderwijskunde basisonderwijs! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €1554,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2022 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies HBO Onderwijskunde basisonderwijs juli 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Onderwijskunde in het basisonderwijs6 maanden€1554,00Meer informatie
HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HBO Onderwijskunde basisonderwijs thuis digitaal volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vind je uitgebreide info over veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met je werk, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een hbo opleiding HBO Onderwijskunde basisonderwijs gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een HBO Onderwijskunde basisonderwijs thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe komt dit? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs kan men aanschaffen vanaf €1554,00 bij o.a. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel arbeiders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Onderwijskunde basisonderwijs: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De hbo opleiding kost je om en nabij de 6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een toepasbare HBO Onderwijskunde basisonderwijs vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure vind je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders als bijv. LOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HKU. Bovendien kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse scholen geven ook een HBO Onderwijskunde basisonderwijs klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je belangrijke info rondom jouw hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor webinars, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-hbo-onderwijskunde-basisonderwijs

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van HBO Crossmedia design tot een studie als HBO Basis grafisch ontwerpen, en uiteraard ook de HBO Onderwijskunde basisonderwijs zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn ambities? In de beschrijving hierna behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs online versneld volgen is mogelijk vanaf €1554,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Houd er rekening mee: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Onderwijskunde basisonderwijs. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De opleiding HBO Onderwijskunde in het basisonderwijs geeft een goed beeld van het vak van leraar in het basisonderwijs. Een prima opleiding voor iedereen die kennis wil maken met het vak. Hoe maak je een inspirerende les? Hoe begeleid je een klas? Wat zijn de mogelijkheden van ICT in het onderwijs? En wat betekenen de ontwikkelingen op het gebied van passend onderwijs in de praktijk?Dit korte HBO-programma is onderdeel van de HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs. Succesvolle afronding biedt de mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules bij doorstroming naar deze bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie