loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Psychofarmaca

De hbo opleiding HBO Psychofarmaca op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisopleidingen en cursussen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Check en vergelijk eenvoudig veel gekozen thuisopleidingen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een hbo thuisopleiding HBO Psychofarmaca! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €329,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Volledig online studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In september 2022 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies HBO Psychofarmaca september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Psychofarmaca1 maanden€329,00Meer informatie
HBO Psychofarmaca vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HBO Psychofarmaca vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check & vergelijk je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie HBO Psychofarmaca(duaal of voltijd). Aan de hand van deze hbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een hbo opleiding HBO Psychofarmaca is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en examens maken. Logischerwijs wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de tarieven van een HBO Psychofarmaca thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding HBO Psychofarmaca kun je bestellen vanaf €329,00 bij o.a. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de arbeiders willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige HBO Psychofarmaca thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HBO Psychofarmaca: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding heeft een studietijd van pakweg 1 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een relevante HBO Psychofarmaca vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding vind je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders als o.a. Fontys dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit wil zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Techniek College Rotterdam. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders hebben ook een HBO Psychofarmaca klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via internet raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw hbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-hbo-psychofarmaca

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Time management tot bijvoorbeeld AgilePM Foundation, en uiteraard ook de HBO Psychofarmaca zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie HBO Psychofarmaca online volgen kan al vanaf €329,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (september 2022). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is gericht op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Psychofarmaca. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Vrijwel iedere professional in social work krijgt te maken met cliënten die medicatie gebruiken tegen psychische aandoeningen of stoornissen. Het is belangrijk om hier voldoende kennis over te hebben om de effecten op je cliënt te herkennen en eventuele bijwerkingen of problemen te signaleren. Die kennis doe je op in de opleiding HBO Psychofarmaca. Je leert daarbij over de werking en bijwerkingen van zowel geneesmiddelen als drugs.Met het diploma van het korte HBO-programma Psychofarmaca toon je aan over kennis op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de bachelor SPH vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie