nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HBO Rekenen in het basisonderwijs

De hbo opleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs vanuit huis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je de meest interessante thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk goede opleidingen en thuisstudies van betrouwbare scholen als NCOI en start vandaag nog met jouw hbo thuisopleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze hbo opleiding is te bestellen vanaf €1116,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In mei 2023 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies HBO Rekenen in het basisonderwijs mei 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Rekenen in het basisonderwijs4 maanden€1116,00Meer informatie
HBO Rekenen in het basisonderwijs vanuit huis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs flexibel vanuit huis starten

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze plek vind je uitgebreide info over ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HBO Rekenen in het basisonderwijs(duaal of voltijd). Binnen deze hbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met een baan, muziek of sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de tarieven van een HBO Rekenen in het basisonderwijs thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs is er al vanaf €1116,00 bij LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de meest gestelde vragen over zelfstandige HBO Rekenen in het basisonderwijs thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn hbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HBO Rekenen in het basisonderwijs: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De hbo opleiding is vaak af te ronden in plusminus 4 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare HBO Rekenen in het basisonderwijs vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze diploma’s dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Team Academy. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
De meeste onderwijsinstellingen verstrekken ook een HBO Rekenen in het basisonderwijs klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Daar download je de noodzakelijke software en documentatie voor je hbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen vind je onder andere webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, video’s, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-hbo-rekenen-in-het-basisonderwijs

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Spaans voor beginners tot een studie als HBO Logistiek en economie, en natuurlijk de HBO Rekenen in het basisonderwijs zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn ambities? In het volgende overzicht benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Slimme kennistrainer maakt leren nog makkelijker
 3. NTI: Docenten geven feedback en beantwoorden je vragen via de online leeromgeving
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie HBO Rekenen in het basisonderwijs online versneld volgen kost om en nabij de €1116,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: er gelden strenge regels (mei 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Rekenen in het basisonderwijs. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Hoe kun je kinderen van 4-12 ondersteunen bij het leren rekenen? Dat is de vraag die centraal staat in het korte HBO-programma Rekenen in het basisonderwijs. Je brengt met deze opleiding zowel je eigen rekenvaardigheid als je didactische vaardigheden op een hoger peil. Dit korte HBO-programma is onderdeel van de HBO Lerarenopleiding basisonderwijs. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling voor de inhoudelijk overeenkomende modules bij doorstroming naar deze bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie