loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie HBO Relatiemanagement

De hbo opleiding HBO Relatiemanagement zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl tref je talloze thuisstudies en cursussen in de categorie Marketing – Communicatie en Sales. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk probleemloos professionele thuisstudies van respectabele instellingen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een hbo thuisopleiding HBO Relatiemanagement! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze hbo opleiding is te koop vanaf €837,00 bij onder andere LOI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In september 2022 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie HBO Relatiemanagement september 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHBO Relatiemanagement3 maanden€837,00Meer informatie
HBO Relatiemanagement thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding HBO Relatiemanagement op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vergelijk je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HBO Relatiemanagement(duaal of voltijd). Door het volgen van deze hbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, sport en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een hbo opleiding HBO Relatiemanagement is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een HBO Relatiemanagement thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online met jouw computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding HBO Relatiemanagement kun je al volgen vanaf €837,00 via LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hierna vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HBO Relatiemanagement thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de hbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HBO Relatiemanagement: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De hbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 3 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde HBO Relatiemanagement vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Gilde Opleidingen. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instanties hebben ook een HBO Relatiemanagement klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je hbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-hbo-relatiemanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Verkoopstylist (woningen Verkoopklaar Maken) tot en met Vakopleiding Interieurstylist, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HBO Relatiemanagement zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie HBO Relatiemanagement online versneld volgen is haalbaar rond de €837,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (september 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HBO Relatiemanagement. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

De opleiding HBO Relatiemanagement behandelt het belang van CRM in relatie tot leveranciers en inkoop. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. professionele inkoop, inkoop en strategie en leveranciersmanagement. Het korte HBO-programma Relatiemanagement is een aanrader voor iedereen die een functie als inkoper of (assistent-)inkoopmanager heeft of ambieert.Het HBO-programma Relatiemanagement is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Commerciële Economie (CE). Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen die HBO-bacheloropleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie