nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Online marketing

De hbo opleiding Online marketing zelfstandig thuis volgen? Via onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je alle erkende thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Marketing – Communicatie en Sales. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk heel eenvoudig professionele zelfstudies en thuiscursussen van respectabele aanbieders van thuisstudies als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en ga meteen aan de slag met een hbo thuisstudie Online marketing! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze hbo opleiding is beschikbaar vanaf €531,00 via o.a. LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Volledig online studeren.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In december 2023 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Online marketing december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIOnline marketing9 maanden€531,00Meer informatie
NTIOnline marketing9 maanden€398,25Meer informatie
NHAOnline Marketing9 maanden€299,00Meer informatie
Thuiscursus.nlOnline Marketing (Allround)3-6 maanden€1390,00Meer informatie
Online marketing vanuit huis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Online marketing vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is altijd een geschikte thuisstudie! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein Marketing – Communicatie en Sales? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Online marketing(duaal of voltijd). Tijdens deze hbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een hbo opleiding Online marketing is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Online marketing thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online hbo thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Doorgaans bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Online marketing is er al vanaf €531,00 via het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Online marketing thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Online marketing: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De hbo opleiding kost je circa 9 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een dergelijke Online marketing vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze hbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Gilde Opleidingen. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-aanbieders bieden ook een Online marketing klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de belangrijke documenten voor jouw hbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-hbo-online-marketing

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Spoedcursus Zakelijke communicatie Frans tot en met Videomontage en Beeldbewerking, en natuurlijk de Online marketing zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie Online marketing online versneld volgen kan voor een bedrag van €531,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Niet vergeten: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (december 2023). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingwaarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Online marketing. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Er is een enorme vraag naar online marketeers met HBO-werk- en -denkniveau. Wil je starten in de marketing of ben je een marketeer die zich wil specialiseren in online marketing? Volg dan de cursus Online marketing. Deze opleiding geeft je een solide basis mee en behandelt de nieuwste technieken in online marketing, zoals online advertising, mobile marketing en affiliate marketing. In korte tijd ben je klaar om de uitdagingen van de online markt aan te gaan. Deze opleiding biedt uitstekende carrièremogelijkheden in een snel groeiend vakgebied.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie